Monday, January 17, 2011

new home.new school.new enviroment

ohhh sudah lama tak update kisah^husna ni..
Rasenya since masuk 2011 ni..nilah en3 yang pertama kot...yer ke???

Jadi..saya pun dah habih berpantang..and da selamat pulang ke Negeri Selangor dengan jayanye bersama2 encik hubby tersayang dan tidak ketinggalan si kecik buah hati pengarang jantung...
'
'
'
'
'
'
'
ohhh!!!
rasa hidup sekarang tersangat lah complete sebab saya ada en.hubby di sisi dan si kecik iman... 

Tapi...of course lah hidup sedikit kucar kacir kan..nasib baik saya masih dalam mode bercuti..jadi dapatlah menguruskan diri dan keuarga yang masih lagi dalam keadaan lintang pukang ni...ngeee~

ape? kenapa hidup saya kucar kacir?? 

First:  yerla saya da berpindah ke rumah baru...jadi mestilah banyak yang nak dikemaskan...nak susun baju lah..nak bersihkan habuk2..(sebab lama sgt bercuti)...nak gantung itu..gantung ini..nak beli barang itu..beli barang ini..dan duit pun banyak yang terbang2 di awan..heee....tapi saya BAHAGIA!!

Second: saya kan da berpindah..jadi mestilah sekolah pun da sekolah baru...tapi part sekolah ni saya tak lah bz sgt sebab saya masih dalam mode bercuti..InsyaAllah after Chinese New Year nanti saya akan memulakan tugas saya sebagai cikgu semula..tapi saya nak story gak tentang sekolah baru saya ni serba sedikit...last week saya da buat lawatan pertama ke SMK baru ni..daaannn agak terkejutlah dengan enviromentnye..sgt berbeda ya dengan SMK lama saya dulu..enviroment baru ni sgt crowded..bayangkanlah form 1 saje da ade 17 kelas...terkezut saya dibuatnye..lagi pulak paling saya tak tahan pengetuanya sgt lah frendly..dan kelakar orangnyer...dan cikgu2nya setakat ni macam frendly jugak..hope 1st impression saya ni TEPAT!!! 

p/s : lupe pulak...tahun ni saya akan bersekolah di sesi PETANG..waaaahh ni pengalaman yang baru...

Third: ohhh alasan yang ketiga kenapa hidup saya kucar kacir??? seperti saya bagitau tadi..disisi saya sudah punya en.suami dan si kecik..jadi, haruslah saya bertanggungjawab utk menguruskan kedua-duanyer..  namun saya tetap GUMBIRA walaupun penat, letih dan kadang2 rasa macam tak cukup tidur...

oh...saya tidaklah stress dengan newlife baru saya ni...tapi saya...

'
'
'
'
'
'
'
'

happy dengan life baru nii...muah bucuk iman

5 comments:

mr.type said...

Salam. Dapat smk seri kembangan ke?

Kisah^Husna said...

wsalam...bukan SMK Seri Kembangan...SMK area ampang...kenapa yer??

mr.type said...

saje. sbb ada kawan dapat smk seri kembangan. form 1 skolah tu pun ada 17 kelas gak. Ingatkan awk dpt sana. nasib baik la, Ergh.. horror skolah tu.

mYSaraH said...

bnyak nya kelas,susah nak hafal nama budak nakal nie....kalo sek dlu ckit jah kan....hehehhehehe! dpat sesi ptg jgn ngantuk dah la...timing dah bertukar...bukan mcm dlu....nak jumpa IMAN!!

syasya❤ said...

follow ckg :)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!