Wednesday, June 1, 2011

si kecik saya 6 bulan sudah...

Inilah si kecik saya yang sudah pun berusia 6 bulan....weeeweeet cepat jer masa berlalu kan...masih terasa macammana saat melahirkan si kecik 6 bulan yang lalu...lol..:p

Sekarang si kecik saya dah mula makan...1st time masa bagi si kecik saye makan, saya bagi dia bubur + carrot...(leh tgk entry yang lepas ehh? tapi after saya monitor for a few days..saya tgk poo ooh si kecik macam sedikit keras dan beliau macam susah jer nak membuang..then, saya pun terus stop buat sementara waktu bagi si kecik makan bubur and saya gantikan dengan puree buah-buahan..terutamanya betik... then, alhamdulilah poo ooh  si kecik da makin okey....so buat masa ni si kecik cume makan puree buah-buahan jer...( nanti saya post entry how i make and i keep that puree daa)



Yeay....kegemaran baru si kecik saya...menyelongkar sume barang-barang ibu beliau....habih semua buku-buku dan kertas-kertas saya digeledahnya...adoiii...lagi-lagi sekarang ni adalah musim saya menanda kertas periksa students saya...so, makin cepatlah tangan si kecik yang cube mencapai kertas-kertas di tangan saya....
Lagi barang-barang yang menjadi kegemaran si kecik selain kertas-kertas adalah 
  1. remote astro..and si remote pun dah hampir rosak dimain oleh si kecik
  2. handset si ibu...walaupun hanset si ibu cuma menunggu masa jer untuk ditanam
  3. handbag ibu...tulah mainan si iman sambil2 si ibu siap-siap nak pergi kerja
  4. Bantal...si kecik sangat suka bermain-main dengan bantal macam ni...
 .
.
.
.
.

si kecik sekarang dah mula menunjukkan tanda-tanda beliau mau merangkak tau...
hampir setiap hari si kecik da cuba mengangkat buntut dan tangannya...okey iman...nanti cuba lagi yer sampai berjaya....:)

2 comments:

mYSaraH said...

alolololo,makin cute la iman nie! geram auntie tgok.....tak sempat nak jumpa lag,padahal stay kat KL gak.... :'(

Kisah^Husna said...

ha'ah lah auntie...herm auntie next week jumpe nak? esok iman nak balik kedah jumpa nenek kedah...yippy

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!