Tuesday, February 4, 2014

Jom Bershaklee :: How I'm Fall In Love With Shaklee::



Assalamualaikum....

Hari ni saya nak share bagaimana saya berkenalan dengan mr. SHAKLEE yang semakin glamour  ni..

Saya mula mengenal shaklee 3 tahun yang lepas iaitu masa cubaan untuk menyusukan abg iman.. Tahu wujudnya shaklee sebab ada kawan  yang consume shaklee, termasuklah mama rama-rama saya. Tapi saya tak amik pun lg time tu..mungkin sebab Allah belum buka kan pintu hati saya ini..(sebab time tu abg iman ada masalah G6PD defeciency, so mmg saya semacam fobia nak amik apa-apa supplement atau jamu - info masalah kekurangan G6PD boleh klik sini)

Pertengahan tahun 2012, Alhamdulillah...Allah bagi rezeki..saya mengandung kali kedua.. seingat saya masa tu bulan puasa.
Di awal kehamilan tu memang tekak loya-loya dan takde selera makan. Time tu saya juga ada amik Herbalife, tapi tekak memang tak boleh nak telan apa-apa pun..(biasalah kan tekak orang mengandung memang banyak songeh sikit kan..) So, saya pun teringat lah kat mr. shaklee ni, terus contact mama rama-rama sebab rasa kesian la pulak kat baby dalam perut..takut tak dapat apa2 nutrien dari ibunya..Mama rama-rama suggest amik B-kompleks, vitalea dgn ape yer lagi satu tu...tp saya cuma amik trial set jer..sebab hati tak betul-betul confident dengan shaklee time tu. pastu biasalah kan, bila hati tak confident, minda tak di setting, memang tak dapat nak disiplin diri kan...sekejap amik..sekejap lupa..hahaha..sebab saya ni memang liat nak makan ubat...(sila jgn tiru perangai ini ya ;p )

Then, time nak bersalin duk terpikir-pikir set bersalin apa lah pulak nak amik kali ni..sebab sebaik sahaja puan doktor bgtau baby dalam tummy ni lelaki, terus saya risau sebab potensi untuk baby saya dapat G6PD def  sangat lah tinggi..so saya decide nak try set bersalin shaklee..kenapa saya pilih SET BERSALIN SHAKLEE?? Sebab SHAKLEE adalah vitamin semula jadi..bukan herba atau jamu dan dijamin SELAMAT untuk ibu menyusukan anak.. (sebab kalau baby G6PD allergic dengan sebarang jamu).
 Dan SERIUS...memang terbaik set bersalin SHAKLEE sebab saya rasa sangat berbeza berpantang kali kedua ini berbanding dengan berpantang kali pertama dulu.. Kali ini saya rasa badan sangat relaks, bertenaga dan yang paling penting saya dapat menyusukan anak (adik aqil) sepenuhnya..siap boleh buat stok lagi di awal kelahiran si kecik...Alhamdulillah..rezeki Allah bagi kan...Kita hanya berusaha, InsyaAllah..

Dan sejak itu lah (lepas bersalin) saya menjadi pengguna tegar shaklee sebab saya perasan sejak saya consume B-kompleks dan OsteMatriks masalah sakit belakang dan dibahagian leher saya totally hilang..Alhamdulilah.... (saya mengalami masalah sakit di sekitar leher sejak bersalinkan abang iman..dan berlarutan sehingga bersalinkan adik aqil)

Saya semakin bertambah JATUH CINTA dengan SHAKLEE apabila mama rama-rama mengsyorkan saya mengambil zink untuk mengatasi masalah rambut gugur saya..(nanti saya buat entry khas untuk masalah ini ya)..memang nampak perubahan postifinya..Dan sekarang saya menggambil pulak Vitamin E dan Vitamin C untuk mendapatkan kesihatan dan kecantikan yang lebih optimum...
Finally,  kesudahannya hujung tahun 2013, saya terus join member sebagai Shaklee Independent Distributor bersama team mama rama-rama saya sebab bagi saya apa salahnya kita sama-sama share perkara yang baik kan.. Semoga kita semua dapat membantu orang lain untuk mendapat kehidupan yang lebih sihat... 



** Supplement, vitamin & ubat hanyalah salah satu usaha kita untuk hidup lebih sihat dan bahagia...Yang paling utama adalah doa, yakin dan bertawakallah kepada Allah, kerana Dia lah yang memberi semuanya..

Wassalam.. (",)

1 comment:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!