Friday, November 25, 2011

Perlindungan utk Iman - PruBSN Takaful(",)

Let we counting da days...heee..hari ni 25.11.11. lagi 5 hari buah hati ibu akan cukup 1 tahun..Alhamdulilah..

Sebagai perlindungan untuk si kecik saya, kami telah memilih PruBSN Smart Link..Pemilihan ini di buat setelah membuat perbandingan dengan beberapa takaful yang lain..dan di atas beberapa alasan dan manfaat yang kami rasa berbaloi, dan kami akhirnya memilih PruBSN .. (opps..saya bukan cuba mempromote @ menjual product ini ;p) 


Kalau ada mommies2 atau kawan2 yang berminat utk mengetahui lebih lanjut tentang plan takaful ini..boleh lah klik kat sini - PruBSN -

Monthly saya hanya perlu membayar RM150 dan saya & si kecik memperolehi semua manfaat2 ini...
(erk..takaful ini juga ada untuk bayaran RM120 ya..)
  • Manfaat Khairat Kematian & Hilang Upaya (50K ---90K)
  • Manfaat Pampasan Kemalangan diri 24 Jam (20K)
  • Pampasan 36 penyakit kritikal (10K)
  • Pendapatan Tahunan Hilang Upaya (2K p.a)
  • Pampasan Rawatan Setiap Kemalangan (RM2K)
  • Elaun Tunai Harian Hospital ( RM200/day)
  • Elaun Tunai Harian Hospital ICU (RM100/day)
  • Elaun Tunai Prosedur Pembedahan (RM2500)
  • Kad Perubatan Tahunan-bil hospital & lain2 rawatan (RM75K) 
  • Kad Perubatan Seumur Hidup (RM750K)
  • Pengurusan Jenazah -pengebumian (RM2K)
  • Bonus Tanpa Tuntutan - if tak guna kad perubatan (RM300 p.a)
  • Simpanan Tambahan (RM120 p.a)
  • Simpanan Tetap - 18 Thn (RM24K)
  • Simpanan Tetap - 25 Thn (RM40K)
  • Pengecualian Pembayaran akibat hilang upaya (si kecik & pembayar)
  • Pengecualian Pembayaran akibat kematian & hilang upaya( pembayar)
Memang berbaloikan..dan lastly saya dan suami jugak turut mengambil takaful ini - saya cerita di lain entry ya...wassalam..

P/s : at least Iman Danish dah tak payah lagi sibuk nak buat pinjaman PTPTN ya bila dah nak further study nanti... ;p

2 comments:

Salasiah Ammar said...

sama dengan medina...huhuuh

am said...

minta izin utk share
sy share blog puan dlm page facebook sy utk tatapan semua masyarakat kita diluar sana....agar mereka sedar akan kelebihan PruBSN Takaful..

tqvm..

https://www.facebook.com/amriprubsntakaful

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!