Wednesday, November 30, 2011

30.11.2011----> Iman Danish Turn to 1 Year

Happy Birthday sayang Ibu & Ayah...
30 Nov 2011
Ini Entry Istimewa Ibu buat buah hati ibu - Muhammad Iman Danish

Cepatnya masa berlalu, buah hati ibu sudah cukup setahun..rasa macam baru jer ibu bersalinkan Iman..
Pagi tadi da pergi check up & inject vaksin MMR..sekarang berat Iman 9.26kg ( turun sket sebab Iman demam+selesa+batuk seminggu lepas) dan tinggi iman da 78cm..

Jom kita share Iman's development since beliau sudah 1 year ini...
  • Development terbaru, sempena cukup umur setahun ------> Iman sudah boleh melangkah setapak dua..yeay.!
  • Dah pandai angkat tangan when ibu 0r ayah 0r nenek tanya siapa nama Iman Danish...
  • Paling suka dipuji dan mesti tepuk tangan apabila di puji...
  • Dah pandai selak baju ibu if nak nenen...
  • Dah faham sket2 ape yg kita ckap..mcm suh salam..cium..babai..
  • Owh...sgt obses dgn kartun Upin & Ipin..
  • Dah boleh sebut certain word like 'nanak' ----> tak nak... 'mama' & 'yayah'----> ayah....
  • Sgt obses dgn toys...wah...paling suka kalau pegi tesco, mesti nak pegang rayk2 toys tu..da pandai tunjuk & pilih toys mana yang dia nak...
  • Dah pandai pilih food yang dia suka..so far sekarang Iman lebih suka pasta daripada bubur nasi..dan suka sayur brokoli..even brokoli rebus, Iman leh makan cam tu jer..
Actually banyak sgt dah yang Iman pandai sekarang...kalau nak di senaraikan sampai esok pun tak habih.. LOL ;p

Then, jom kita layan pulak picca2 celebration 1st Year B'day Iman ya..We all celebrate Iman's 1st B'day terawal 2 hari, since sempena cuti Maal Hijrah..
 sorry ya kawan..Iman celebrate di kalangan family ja...nanti Iman da besar..Iman jemput kawan2 ya..

Yeay...1st time Iman potong kek...

 Yeay..Iman dapat banyak hadiah tau...psss...hadiah dari Atuk Kedah tunggu Iman balik kg nanti ya..

 Organ ni Neksu yang kasi...


Upin & Ipin...Pak Lang yang kasi...tima kasih Pak Lang...baju kat belakang tu Nenek & Atuk Iman yg kasi..

 Lori & Handset ni Mak Usu Iman yang kasi...
Wahhh...ini Pak Ngah Iman kasi....walker & wagon from Fisher-Price...

Eh2..Ibu dengan Ayah kasi ape?? hehehe ibu & ayah kasi kasih sayang yang tak terhingga buat Iman ya..

Inilah hadiah dari Ibu & Ayah..peneman Iman tido di kala malam...



P/s: Iman sudah boleh berjalan..errrkkk Iman nak adik tak??? wahahahaha

3 comments:

Salasiah Ammar said...

medina pun ada patung mr bean tu...hahahha comel kan...mama dina yg suke sbnrnye...hiihihih

Happy belated birthday iman...semoga jadi anak yang soleh ;)

Dari aunty Sal...;p

Liza said...

hi.. salam kenal. 1st time jejak sini :)

Kisah^Husna said...

tq auntie Sal...hahaha memang si mommies yg excited bila si anak dapat hadiah!!! ;p

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!