Tuesday, July 19, 2011

si iman yang suka memanjat


si kecik sorang ni dah langsung tak boleh dibiarkan sorang-sorang...(yeay..iman dah 7m++) sibuk nak memanjat sana sini..dan penat jugak lah ibu nak mengemas balik barang-barang yang di'kemaskan' oleh si kecik...

Kadang-kadang sangat risau bila tengok si kecik merangkak laju-laju..then, tetiba tangan kecik beliau tu cuba mencapai meja..sofa..bakul dan macam-macam lagi lah...pastu dengan selamber jer duduk melutut then terus tegakkan badan. 


Aiseh!! anak ibu sorang ni...1st time tengok si kecik buat aksi macam ni berderau darah ayah & ibu seketika..berlari nak sambar si kecik..yerlahkan kalau tetibe tersungkur...kang tak pasal-pasal excident dah berlaku..huahuahua... :p

Tapi si kecik buat muka selamber dan dengan rasa tak bersalah slamber je lepas tangan sebelah..huhuhu  

 si kecik sorang ni memang suka menyebuk bila ibu nak sidai kain...pastu dah pandai memanjat..tak reti pulak nak duduk sendiri..main lepas jerk tangan tu..huhuhu memang suka buat ibu risau tau.....

It's okey sayang...mainlah apa yang sayang mau main...ibu tak marah..asalkan jangan sampai cederakan diri sendiri sudah.

Orang cakap kanak-kanak yang aktif adalah lebih baik daripada kanak-kanak yang pasif...tapi, kalau hyper aktif ape cerita????? wakakakakaka.....
So, doa setiap hari semoga si kecik ku ini sentiasa di lingdungi-Nya dan membesar dengan sihat dan menjadi khalifah yang berilmu&berakal di muka Bumi ini.....Ameeeeen!

p/s: kita tukar label my baby ------>Iman Danish ..manelah tau kot2 pasni ada 2nd baby pulak kan..wuhahahahaha

2 comments:

Salasiah Ammar said...

husna...betul gak la, nk kena tukar label gak ni wahahaha...dah lasak dah iman...kuat lak tu die berdiri...mesti cpt jalan nnti...;p

Hana said...

Alahai ~
Comelnya , anak cikgu . Muka sebijik rupa macam parent dia ^^

P/s : Raihanah Ariff . 1A1 2010 . [ student cikgu Husna yang selalu tak datang sekolah ]

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed By Blogs Gone Wild!